Assortiment

Frankrijk

Champagne Jacquart

De champagnes hebben allen een unieke en eigentijdse stijl door de variëteit van terroirs, de focus op de chardonnaydruif in hun blends en de buitengewone lagering. Hun missie? De kleine fijne momenten die elke dag plaatsvinden veranderen in speciale gebeurtenissen die gevierd mogen worden op een ontspannen manier.

Champagne Jacquart
Jacquart Brut
Jacquart Brimont

Château Gassier

Château Gassier ligt in het hartje van de Provence aan de voet van het Sainte-Victoire gebergte. Het wijndomein heeft een mooi,
uitgebreid gamma van Côtes de Provence rosé wijnen, gaande van gastronomische wijnen tot een heerlijke aperitief rosé voor iedere dag.

Château Gassier
Château Gassier Estate
Gassier Bottles

Château Beaulieu

Château Beaulieu is één van de meest prestigieuse wijndomeinen in de Coteaux d’Aix-en-Provence regio. Gelegen in de stad Rognes, met een wijngaard van 140 hectare op een hoogte van 400m die zich uitstrekt tot in het hart van een oude vulkaan. De geschiedenis is nauw verbonden met die van de Provence. Château Beaulieu werd opgericht als leengoed door Henri III in 1576 en was lang eigendom van de graven van de Provence. De grootste families volgden elkaar op met telkens als ultieme doel een terroir te behouden met een uniek karakter.

Château Beaulieu
Beaulieu's from the sky
Beaulieu Bottle

J.Moreau & Fils

Als Chablis specialist sinds 1814 heeft J. Moreau & Fils een reputatie opgebouwd door zijn liefde voor wijn en respect voor de terroir. Gelegen net buiten het dorp Chablis streeft J. Moreau naar een huisstijl voor elk van hun exceptionele wijnen waarin ze de puurheid en mineraliteit van de Chablis vastleggen. De wijnen dragen de signatuur van Chablis met een levendige mineraliteit en een perfecte balans tussen terroir, fruit en structuur. Dit resulteert in toegankelijke wijnen die zowel jong drinkbaar zijn als een uitmunted bewaarpotentieel hebben.

J.Moreau & Fils
Chablis Moreau
Moreau Chablis winery

Domaine La Maurine

Domaine La Maurine is een relatief jong familiebedrijf van 3 generaties met groot respect voor de tradities van haar wijnerfgoed. Gevestigd in Causses-et-Veyran, een klein dorpje in de Hérault, hebben zij een wijndomein van ca. 22 hectare waar hun kwaliteitswijnen geproduceerd worden. Het warme en droge klimaat in combinatie met de klei- kalksteen- en leisteengronden zorgen voor een eerder lage opbrenst maar van zeer hoge kwaliteit. De druiven, Syrah, Grenache, Carignan en ook meer en meer Mourvèdre en Viognier, worden aan een strenge selectie onderworpen om zo een gevarieerd assortiment samen te kunnen stellen van AOC St-Chinian- en Pays d’Oc wijnen. Bijna alle wijnen van Domaine La Maurine zijn biologisch gecertificeerd.

Domaine La Maurine
Domaine La maurine vigne
la maurine vigne

Cordier

Het huis Cordier, opgericht door Désiré Cordier in 1886, is in de twintigste eeuw gegroeid tot een handelshuis van grote allure. Hij stopte zijn energie en visionaire geest in het bereiken van een excellente service waarmee hij een vooraanstaand symbolisch figuur werd van de wijnhandel in Bordeaux. Dit handelshuis vertegenwoordigt een selectie van de meest gerenomeerde wijnhuizen uit de Bordeaux. Samen met innovatie, passie voor wijn en verlangen om met hun wijnen overal in de wereld aanwezig te zijn is dit de ideale partner voor uw Bordeaux selectie.

Cordier
Cordier
Cordier vigne

Ropiteau

De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf om in 1848 zijn eigen wijnbedrijf op te richten. De naam Ropiteau werd al snel een synoniem voor Bourgogne van hoge kwaliteit met als specialiteit iconische witte wijnen, gemaakt door getalenteerde wijnmakers met respect voor natuur en terroir. Ook de geschiedenis speelt een grote rol in dit verhaal. Vandaag de dag worden de kwaliteitswijnen nog steeds gerijpt in de 17de eeuwse kelders van het voormalige ‘Caves de l’Hôpital’ in het hartje van Meursault.

Ropiteau
Ropiteau
Ropiteau

Waarom kiezen voor Amavins?

  • Een uitgebreid gamma
  • Natuurlijke ingrediënten (Vegan, Glütenvrij)
  • Bevat 75-90% minder calorieën dan de originele Spirits
  • Met Lyre's kan er een alcoholvrije variant gemaakt worden voor 90% van 's werelds top 50 cocktails
Lees ons verhaal

Hoe gaan we te werk?

Kennismaking met onze wijnexpert
Ontdekken van ons veelzijdig assortiment
Proeven wat Amavins u te bieden heeft
Samenstellen van uw wijnkaart

Een greep uit ons uitgebreid aanbod